פרסום לשון הרע ברשתות חברתיות
- Melcer
- 13 באוק׳ 2020
- זמן קריאה 2 דקות

חוק איסור לשון הרע מאפשר להגיש תביעה לבית המשפט עקב כל פרסום פוגעני, משפיל או מבזה, ולקבל פיצוי עד ל-50 אלף ש"ח (בסכומים מוצמדים להיום), אפילו מבלי להוכיח שנגרם נזק ממשי לתובע ואף עד כפל מכך אם הדברים פורסמו במטרה לפגוע. על פי החוק "לשון הרע" היא דבר שפרסומו עלול - (1) להשפיל אדם בעיני הבריות או לעשותו מטרה לשנאה, לבוז או ללעג מצדם; (2) לבזות אדם בשל מעשים, התנהגות או תכונות המיוחסים לו; (3) לפגוע באדם במשרתו... בעסקו, במשלח ידו או במקצועו; (4) לבזות אדם בשל גזעו, מוצאו, דתו, מקום מגוריו, מינו או נטייתו המינית"
בשורה של פסקי דין נקבע, כי חוק איסור לשון הרע חל גם על פרסומים ברשת האינטרנט וברשתות החברתיות. אבל מהן אותן פעולות ברשתות החברתיות אשר עולות כדי "פרסום" במובנו של החוק? בית המשפט העליון קבע כי "פעולה ישירה של כתיבת "סטטוס" או "פוסט" ברשת החברתית היא אכן פרסום כמובנו בחוק, ועל כן עשויה להקים עילה לתביעה ככל שיש בו משום לשון הרע" (רע"א 1239/19 שאול נ' ניידלי תקשורת [פורסם בנבו] (8.1.2020). באותו עניין, נקבע באופן תקדימי כי יש לראות גם בפעולת השיתוף (Share) ברשתות חברתיות (בשונה מ-לייק) כ"פרסום" הבא בגדרי החוק, ופעולה זו עשויה להקים עילת תביעה כנגד משתמש ששיתף תוכן עוולתי, שכן מטרת השיתוף היא להפיץ את התוכן הלאה.
אם הוגשה נגדכם תביעה לפי חוק איסור לשון הרע, חשוב להכיר שקיימות טענות הגנה רבות שניתן לטעון, כאשר הטענה המוכרת היא טענת "אמת דיברתי". בנוסף, קיימות טענות רבות מוכרות מעט פחות, כגון: הגנת תום הלב, הגנת הבעת הדעה, הגנת ההכחשה ועוד. לכן, גם אם הוגשה נגדכם תביעת לשון הרע, חשוב לדעת שניתן להתגונן מפניה וכדאי לעשות זאת באמצעות עו"ד המומחה בתחום.
תודה רבה לחברת פירסומא על התמונה.
משרדנו מתמחה בייעוץ עו"ד בתביעות לשון הרע. לשאלות ולפרטים נוספים בנושא אפשר לפנות כאן או למשרדנו בטלפון 03-6397080.
Comentários