top of page

תביעות פרטיות

האם חוויתם פגיעה בפרטיותכם או שהגישו נגדכם תביעה על פגיעה בפרטיות? – אם כן המאמר הזה הוא בשבילכם

 

בעידן הטכנולוגי שבו אנחנו חיים, מערכות התקשורת המודרניות ורשתות האינטרנט הפכו לכלי עוצמתיים להעברת מידע ותקשורת בין אנשים. אך ברגע שמידע פרטי או פרטים רגישים מגיעים לידי צדדים שלישיים ללא רשות, עשויה להיות פגיעה חמורה בפרטיות, שעשויה אף להביא לתשלום פיצויים של מפר החוק.

מהי "פגיעה בפרטיות"?

חוק הגנת הפרטיות מונה שורה של מקרים המהווים פגיעה בפרטיות, כגון: בילוש או התחקות אחרי אדם, האזנה אסורה על פי חוק, צילום אדם שהוא ברשות היחיד, פרסום תצלומו של נפגע ברבים, העתקת תוכן של מכתב או כתב אחר שלא נועד לפרסום, פרסומו של ענין הנוגע לצנעת חייו האישיים של אדם, לרבות עברו המיני, או למצב בריאותו, או להתנהגותו ברשות היחיד ועוד.

האם יש אתם זכאים לתבוע פיצויים בעניין פגיעה בפרטיות?

 

כדי להצליח בתביעה לפגיעה בפרטיות, עליכם להוכיח כי המידע שנמסר או פורסם נחשב לפוגע בפרטיות על פי הגדרות החוק, ושהמפר לא קיבל את הסכמתכם לפרסום או להעברת המידע. בנוסף אין דרישה להוכיח נזקים כספיים כאמצעי לקבלת פיצויים וניתן לקבל פיצויים ללא הוכחת נזק עד כ-50,000 ₪ מוצמדים למדד.

 איך ניתן להתגונן אם הוגשה נגדי תביעת פגיעה בפרטיות?

יצוין שגם אם הוגשה כנגדכם תביעה בעילה של פגיעה בפרטיות, ניתן להתגונן באמצעות ההגנות הבאות: לא ניתן היה לדעת על הפגיעה בפרטיות; הפגיעה נעשתה בנסיבות שבהן היתה מוטלת על הפוגע חובה חוקית לעשותה; הפגיעה נעשתה לשם הגנה על ענין אישי כשר של הפוגע; הפגיעה נעשתה תוך ביצוע עיסוקו של הפוגע כדין ובמהלך עבודתו הרגיל; הפגיעה היתה בדרך של צילום, או בדרך של פרסום תצלום, שנעשה ברשות הרבים ודמות הנפגע מופיעה בו באקראי ועוד.

חשוב לציין כי כל מקרה הוא ייחודי וכל מקרה נבחן לגופו. לכן, תמיד מומלץ לפנות לעורך דין מנוסה בתחום לקבלת ייעוץ מקצועי.

משרדנו כאן כדי לעזור ולסייע בכל שאלה. אנא התקשרו אלינו לטלפון: 036397080 או השאירו פרטיכם כאן ואנו נחזור אליכם בהקדם.

.

bottom of page